Jeg hedder Kristian Bødker og jeg er 27 år. Jeg er uddannet Softwareingeniør med speciale i HCI fra Aalborg Universitet - hvor jeg nu arbejder som systemudvikler.

Jeg interessere mig for Chili-planter, fotografering, udvikling af interaktive informationssystemer, web-brugergrænseflader og scrum som udviklingsmetode.

Se min LinkedIn profilMin Linkedin profil

Chili

november 4th, 2007

Jeg interessere mig meget for dyrkning af og madlavning med chili. Jeg har normalt haft 3-6 planter, men da jeg er flyttet i en større lejlighed og har fået en have, er der grundlag for at få gang in en del flere planter end normalt. Jeg dyrker mange forskellige sorter af chili, og jeg forsøger at skifte mindst 2 sorter ud hvert år for at få lidt afveksling. Af sorter der har klaret sig godt i det danske klima kan nævnes:

  • Cheyenne
  • Habanero rød (på en varm og solrig placering)
  • Apache (udendørs og indendørs hele året)
  • Cayenne

Med Apache som den klart letteste sort for en begynder.

Det sjove ved chili dyrkning er muligheden for at dyrke en plante der giver frugter der kan bruges hele året, og hvor en almindelig høst fra en plante eller to kan strækkes til et helt års forbrug af tørret chili-pulver.

Ud over at tørre mine chilier har jeg prøvet med succes at fryse dem, lave dem til sovs, ryge dem og at lave chilihonning. Jeg har aldrig prøvet at sylte chilier, men det er helt klart meningen at jeg skal prøve det når muligheden byder sig.

Du kan følge med i dette og sidste års chilidyrkning ved at se på blogindlægene under kategorien “chili”.

Læs hele indlæget »

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).