Jeg hedder Kristian Bødker og jeg er 27 år. Jeg er uddannet Softwareingeniør med speciale i HCI fra Aalborg Universitet - hvor jeg nu arbejder som systemudvikler.

Jeg interessere mig for Chili-planter, fotografering, udvikling af interaktive informationssystemer, web-brugergrænseflader og scrum som udviklingsmetode.

Se min LinkedIn profilMin Linkedin profil

Arbejde

oktober 17th, 2007

Jeg arbejder som systemudvikler for AAU Portalen som udvikler services og systemer for Aalborg Universitet. Vi er pt. 7 faste medarbejdere og et par studentermedhjælpere. Portalens hoved opgaver er at:

Sikre en god sammenhæng mellem AAUs systemer, således at data/information kun indtastes et sted, men kan anvendes i flere relevante sammenhænge. Skal der ske en autentifikation af brugere til webbaserede systemer arbejder Portalen for, at det skal ske ved hjælp af AAU’s “Adgangskontrolsystem” (Single SignOn) således, at brugere kan flytte sig mellem services og systemer uden at skulle logge ind flere gange.

Det vigtigste værktøj i systemudviklingJeg arbejder til dagligt med udvikling af applikationer i Java – herunder udvikling på adgangskontrol systemet og de bagvedliggende services og infrastruktur, InfoGlue CMS og søgemaskine.

Det absolut vigtigste værktøj til systemudvikling er uden tvivl et whiteboard, da det tillader at arkitektur og løsningsforslag visualiseres og diskuteres så overblikket ikke forsvinder imellem forskellige teknologi-valg og kodelinier.

Alt udvikling under AAU Portalen er baseret på Open Source, og vi sætter en ære i at være meget åbne med vores systemer. En stor del af arbejdet går med intern vidensdeling og vi benytter os blandt andet af SCRUM for at sikre os at der ikke bruges ressourcer på overdrevet planlægning, og at div. forhindringer for arbejdet identificeres og håndteres hurtigt og effektivt.

For mere detaljeret information om hvad jeg laver i PortalTeamet kan du læse mine arbejdsrelaterede blogindlæg.

Læs hele indlæget »

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).