Site nr 100 og datakilde projekt i Portalen

Efter at have det sidste halve år på arbejdet på at betale den teknologiske gæld AAU havde oparbejdet ved ikke at vedligeholde et (lidt for) tilpasset CMS – er vi endelig ved at nærme os målet. Site nr 100 er blevet flyttet over i vores nye setup, og det er endeligt muligt at se enden på komponentudvikling og triviel (men omstændig) integration med div datakilder på AAU.

Et af de sidste integrations projekter der mangler for at CMS’et er istand til at overtage alle eksisterende sites, er integration med person data (fra administrationens PDS – Person Data System), så det er muligt at generere automatiske medarbejderlister på div sites. Og det er netop dette vi pt. arbejder på.

Dette arbejde har affødt en del teknologiske udfordringer fordi datakilden (PDS) ikke egner sig særlig godt til vores brug da både hastighed og dataformater er ikke velegnede til at generere medarbejderlister ud fra. Vi har derfor været nødsaget til at “pakke” datakilden ind for at kunne holde vores kvalitetskrav omkring leveringstider (95% af alle sider inden for 1 sekund).

Dette har været en oplagt mulighed for at få taget fat på ideen om AAU-data som RESTfull webservices – og der er blevet taget hul på den helt store JAX-RS impelmentation af en medarbejderliste REST resource, hvorfra CMS’et og en række andre applikationer kan trække medarbejderlister.

Forhåbentligt kommer dette til at være den første af mange data som bliver udstillet som RESTfull webservices hos AAU, og jeg håber at vi med tiden kan udstille disse, så alle interesserede kan lege med dem. Forhåbentligt er der nogen der kan bygge applikationer eller mashups på baggrund af disse data – og det kan måske være med til at ændre silotankegangen der desværre er meget udbredt på AAU.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).