Årets JAOO konference

Efter tre dages højintensiv program på JAOO med en ordenlig gang forkølelse som uønsket følgesvend og to dage med tutorials (en i html5 og en i GWT) har jeg efterhånden fået sorteret i de mange indtryk fra årets konference.

Udbyttet af JAOO er som altid utroligt afhængig af at man tager til de “rigtige” sessions. Og da løst kobling imellem services er et helt centralt element i min måde at tænke systemudvikling på, var REST tracket om tirsdagen en af de ting der trak.

Det var utroligt lærerigt at se hvordan ws-* webservices (eller ws-death-star som det blev omtalt) helt er faldt i baggrunden for REST baserede webservices. Og at selv om REST tilsyneladende er en simpelere tilgang – kræver en endnu højere analytisk og metodisk tilgang til data distribution end SOAP baseret arkitektur.

Html5 tutorialen var meget spændende, da der blev præsenteret en række muligheder for at benytte html5′s kommunikations muligheder (bla websockets) INDEN der er support for disse teknologier i browseren. I praksis foregik det ved transparent at falde tilbage på en lang række propriortære teknologier, men UDEN at man som udvikler på noget tidspunkt skulle tænke over det – ud over at inkludere et script i sine applikationer – elegant!.

GWT tutorialen var også meget lærrerig, men ikke lige så cutting edge som html5 sessionen. til gengæld var GWT tutorialen fuld af tips og triks som jeg ummidelbart kan begynde at bruge.

Alt i alt får Trifork et 10-tal efter den nye skala for årets konference – (Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets mål, med nogle mindre væsentlige mangler).

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).