Undskyldning over for Alan Turing

Så er der startet en underskriftsindsamling der prøver at presse den britiske regering til at udstede en officiel undskyldning overfor Alan Turing for uretmæssig forfølgelse, der førte til hans selvmord i 1954.

http://petitions.number10.gov.uk/turing/

Alan Turing er en af de enkelt personer der har gjort mest for at etablere datalogi (computer science) som videnskab, og var under anden verdenskrig med til at bryde nazisternes Enigma kode system. På trods af dette passede Turing desværre ikke ind i UK’s samfund anno 1950 da han ikke ku li’ piger – og alle ved at homoseksuelle er KGB agenter (fed logik?).

Det ville være passende at den brittiske regering fik givet en kvajebajer inden 2012 som der er udnævnt til Turing-År.

Man skal desvære være bosidende i UK for at man kan skrive under, men man kan kun være alt for enig i begrundendelsen for underskriftsindsamlingen:

The British Government should apologize to Alan Turing for his treatment and recognize that his work created much of the world we live in and saved us from Nazi Germany. And an apology would recognize the tragic consequences of prejudice that ended this man’s life and career.

http://petitions.number10.gov.uk/turing/#detail

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).