Opdatering af Adgangskontrol ved Aalborg Universitet

Vi har langt om længe fået grønt lys til at sætte vores seneste udgave at Adgangskontrollen i drift på arbejde.

AAU Adgangskontrol er en single signon løsning, der tillader studerende og ansatte ved Aalborg Universitet at logge ind til en lang række applikationer og services ved hjælp af EN fælles brugerkonto.

Den nye version har fået en grafisk opdatering, gennem arbejdelse af hjælpeinformation samt en helt ny login metode – lokal login.

Lokal login gør det muligt at logge ind med det brugernavn man har på sit studie, samtidigt med at den nuværende funktionalitet (central brugerkonto og digital signatur) er bevaret.

Funktionaliteten har været noget længe undervejs idet det skulle koordineres med alle de forskellige lokale it-afdelinger på universitetet, hvilket har været et kæmpe arbejde, af den simple grund at der er RIGTIG mange der skal tages med på råd – og mindst lige så mange forskellige meninger :-)

Det har været rigtig lækkert at lave noget hvor man tydeligt kan se at selv små forbedringer kan have stor betydning for success raten for slutbrugerne – og jeg har fået lært at det ikke kan lade sig gøre at bruge for meget tid på at gennemtænke flow og skrive ordenlige status og fejlbeskeder til brugerne.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).