Fisketur fra Hirtshals (nu med GPS log)

Hvis man ikke kan finde ud af at fiske kan man altid overkompencere med udstyr – så det var planen for årets hav-fisketur i går (søndag). Turen startede kl 6:00 fra Hirtshals, hvor jeg sammen med min far gik ombord på MS Tinker med vores nyindkøbte havstænger, en kasse pirke, forfang og en optimistisk dimmensioneret fiskesnørre med en brudstyrke på lidt over 20 kg (man skal jo ikke gå glip af en fisk bare fordi den er stor).

Ikke at det hjalp så meget, for torskene var enten ikke til stede, eller også var der bare ikke spisetid. I løbet af dagen gav det kun 3 torsk, hvilket var noget under forventiningerne, og havde det ikke været fordi vi ramte et par makrel-stimer var vi kommet næsten tomhændede hjem.

Heldigvis var vejret med os med rolig vind og tørvejr, der var endag en smule sol – faktisk nok til at folk blev lidt røde i ansigtet (altså på nær dem der pga. søsyge antog helt andre nuancer)

Turen gav ialt:

  • 3 torsk
  • 25 makrel
  • 1 hornfisk
  • 1 knurhane
  • og tilsidst og ikke mindst en 10 armet blæksprutte

Så alt i alt en tur under forventningerne mht torsk, men med en acceptabel fangst af andre fisk.

Efter en del spørgsmål angående hvor langt fra kysten vores to årlige turer er fra kysten, to jeg min GPS med i rygsækken for at logge turen. Se turen i google maps, eller i Google Earth via fisketur7sep2008.kml.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).