AAUMap – sneak preview

Der er blevet lavet lidt mere på kortapplikationen AAUMap – der er blevet implementeret et par at de ønskede features i selve javascript frontenden af applikationen. Der mangler dog at få færdiggjort nogle funktioner på server-siden så det kan ses i en meget tidlig udgave hvor det kun er Aalborg clusteret der opfører sig korrekt.

Funktionaliteten drejer sig om clustering – hvor bygninger gruperes ved lave zoom niveauer, og at man automatisk zoomer ind på de respektive bygninger når man klikker på et sådan cluster.

Der er også blevet “leget” lidt med Google Earth integrering – som det hele tiden har været planen at få i spil, og en af grundende til at kml er valgt som dataformat. Det var planen at der skulle være et “se i Google Earth” link på siden, men efter at have set at google earth kan fås som browser plugin kunne jeg ikke lade være med at prøve.

For at få google Earth integreret i et alm google maps kort skal der kun laves meget få liniers ændring i koden. Og det kræver naturligvis at Google Earth og Google Earth-browser plug-in er installeret på klient maskinen.

Den “magiske” kode linie der tilføjer den ekstra kort type (3d satelite) er:

map.addMapType(G_SATELLITE_3D_MAP);

Desuden krævede det en opdatering af API version fra 2.0 til v2.x, men alt i alt 2 linier kode.

Man kan aktivere 3d visningen ved at skifte korttypen til Earth i højre hjørne af applikationen.

Du kan selv prøve applikationen på AAUMap, så længe du har de fornødne programmer installeret.

Ellers har jeg lavet et par billeder for dem der ikke har browser plug-in’et (da det kun findes på windows):

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).