Jalapeño og Fatali omplantet

Jeg har fået udnyttet det gode vejr idag og fået omplantet to nye chili-sorter, Jalapeño og Fatali.

Planterne har fået samme tur som jeg altid bruger til chilier, en blanding af jord og leca i en krukke så jordet ikke “klasker sammen” og sørger for at der er massere af luft til rødderne. Oven på denne blanding er der igen lagt et lag af leca for at forhindre at fugle eller andre dyr tror at de skal grave efter orme i den våde jord (noget der desværre har kostet små nye planter nogle gange).

Jeg har også fået købt to større krukker (25cm) der skal bruges til de sorter der har potentiale for at blive rigtigt store. Den ene af disse store krukker skal bruges til “Bulgarian Carrot” der kan blive et godt stykke over en meter høj, og jeg har ikke helt besluttet hvilken sort der skal i den anden krukke, men det bliver nok Cayenne Long Slim.

Billederne af de to krukker med Fatali og Jalapeño x 2. (og ja, der er gang i grillen i baggrunden :-) )


Nu mangler jeg bare at der snart bliver varmt nok om natten til at planterne kan holde til at stå udenfor hele døgnet, med der går nok et par uget endnu.

6 Responses to “Jalapeño og Fatali omplantet”

 1. Trine Louise Says:

  Hey Kristian, det ser godt ud. Jeg skal lige forstå det rigtigt, har du chiliplanterne udendørs når vejret bliver varmere?
  Ser iøvrigt ud som om du har den danske kvalitetsgrill Dancook – respekt! Den har vi også. Jeg er overbevist om at den er mindst lige så god som den så ekstremt udbredte weber, og så synes jeg at designet er meget mere skandinavisk og moderne, den er simpelthen langt pænere.

 2. Kristian Says:

  Hej Trine Louise, det er rigtigt forstået at chilierne skal stå udenfor hele døgnet her til sommer. Jeg har haft chilier udendørs i nogle år efterhånden, og de har givet frugter hvert eneste år (selvom det var meget begrænset sidste år pga dårlig sommer).

  Selv de mere varmekrævende sorter kan dyrkes udendørs i Danmark (Habanero fra 2006: http://boedkers.net/zenphoto/albums/chili2006/IMG_0048.jpg)

  Mht til grillen så er det en Dancook, og ja den er rigtig lækker. Det bedste ved den er at asken bliver opsamlet inde i en “inderskål” og derfor ikke skal drysses nedenud af grillen som på de fleste andre kuglegrill.

 3. Trine Louise Says:

  Hvor er det vildt at du kan få en habanero så stor og med så mange frugter udendørs, det havde jeg aldrig troet! Jeg er dybt imponeret.

 4. Mireya Says:

  What is your favourite equipment to use? I use an old Sony, which I’m
  pretty happy with.

 5. problem med hypertyreos Says:

  As a Newbiе, I am continuously brfowsing online for artiсles that can benefit
  mе. Thank you

 6. hur undviker jag arr Says:

  I usualⅼy do not comment, Ьut I bгowsed a few off thhe
  remarҝs on this page Bødkers.net » Blog Archive
  » Jalapeño og Fatalі omplantet. I dⲟ have a few quuestions for
  you if it’s okay. Is it only me or doss it give the impression like a feww of these remarks appear like they are ѡritten by brain deaⅾ visitorѕ?
  :-P And, if you are wrіtіng on additional oсial sites, I’d like to keep
  up ԝith aanything neew yoᥙ have to post.
  Could yoᥙ make a list off the complete սrls off aⅼl your social pages like үour Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).