Studiesider og kalendermodul hos PortalTeamet

Så er der taget for alvor taget hul på et nyt projekt hos PortalTeamet. Vi er i gang med at rulle en ny udgave af Kursus databasen (KDB v.2) ud, og med at lave skemaer og studiesider på baggrund af denne. KDB er et system der benyttes af Aalborg Universitet til at administrere uddannelser, studieordninger og kurser således at disse data er tilgængelige for diverse systemer rundt omkring på universitetet.

KDB er udviklet af Atira og ligger blandt andet til grund for studieguiden og den nye version er mere detaljeret og giver mulighed for at holde styr på enkelte kursusgange.

Disse nye informationer giver pludselig mulighed for automatisk at generere kalendere for semestre, og derved hjælpe studerende med at holde styr på deres skema. Samtidigt med at det ikke er nødvendigt for de enkelte undervisere selv at oprette studiesider med information om de enkelte kursusgange (hvilket er et problem på visse studier).

Det jeg synes er specielt godt ved dette kalenderprojektet er at det ikke er en videreudvikling af noget der allerede er i drift, og at vi som udviklere derfor ikke er bundet af teknologi- og arkitektur-valg på forhånd. Vi har derfor frie hænder til at lave et åbent og arkitektur-mæssigt moderne kalenderdistributionssystem, der er forberedt på tilkobling af ekstra services fra start af (som typisk er lidt af en hovedpine med andre it-systemer på universitet).

Der er allerede idéer på banen om distribution af skema-information via webservice, rss og forskellige kalenderformater så de studerende kan bruge skema-data i de systemer de foretrækker, og ikke er tvunget til at gå ind på en hjemmeside for at få opdateringer. Dette ligger dog muligvis uden for den nuværende version da der er studier der gerne vil have simpelt skema generering hurtigst muligt da de ikke har noget som helst på nuværende tidspunkt.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).