Ny version af AAU Adgangskontrol

Så fik vi (AAU Portalen) lanceret ny version af AAU Adgangskontrol i dag. Opdateringen betrod i at sætte vores 100% udskiftning af alt brugeradministration i drift og omfatter bla. oprettelse af nye brugere, procedurer for glemt adgangskode, glemt brugernavn og skift af adgangskode.

Vi har fået inddraget lidt AJAX magi mht. til valg af brugernavn og validering af password-styrke, og lagt et stort stykke arbejde i at lave procedurer der er lette at gennemføre og på samme tid opfylder de sikkerhedskrav vi har mht. brugeroplysninger.

Samtidig har vi lavet det meste af fodarbejdet for lancering af log-in med decentral brugernavn – der muliggør at studerende og ansatte kan logge ind med det brugernavn og password de normalt bruger til mail, print mm. på de forskellige institutter. Nu mangler der bare (farligt udtryk!) at få koordineret med alle de decentrale it-afdelinger på universitetet for at få samarbejdet omkring brugeroplysninger til at køre gnidningsfrit på tværs af forskellige administrative enheder.

Lanceringen gik (næsten) smertefrit med et par minutters nedetid, og det giver forhåbentligt en markant bedre oplevelse for de brugere der har glemt deres adgangskode eller brugernavn til Adgangskontrollen. Og det bliver rart at komme af med den gamle version idet de gamle procedure mildt sagt var forældede og meget frustrerende at komme igennem.

Det næste projekt vi tager hul på er automatisk generering af kursussider på baggrund af information fra universitetets kursusdatabase. Disse sider kommer i første omgang til at omfatte beskrivelse af de enkelte kursusgange, information om læse-stof, kalender og information omkring eksamen og sikkert tusindvis af andre småting der viser sig hen ad vejen.

2 Responses to “Ny version af AAU Adgangskontrol”

  1. Daniel Nielsen Says:

    Jamen tillykke da :-)

  2. Kristian Says:

    Takker, nu bliver det bare spændende at se hvornår decentral log-in kommer til at rulle – det er jo et projekt hvor der er snakket mere end handlet :-).

    Hvordan går det egentligt hos Blip?? hvad med en update på din blog :-) for du har vel fået lov til at lave andet end at læse.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).