Video om usability og webapplikationer

I forbindelse med noget research i forbindelse med et projekt på mit arbejde faldt jeg over en video fra konferencen Voices that Matter – Google Web Toolkit hvor Kelly Norton fra GWT Team gennemgår en række aspekter ved usability og user-experience i forbindelse med webapplikationer.

Et par at de vigtige pointer fra videoen er at usability bør inddrages tidligt i udviklingsfasen for at understøtte brugernes arbejdsgange bedst muligt, og ikke bare gennemføres som en sidebemærkning til sidst. En anden vigtig pointe er at god usability/user-experience er et at hovedmålene med en hver form for applikation, og at det ikke nødvendigvis handler om at lave en pæn brugergrænseflade, men om at understøtte arbejdsgange. Desuden indeholder videoen 7 konkrete anbefalinger/problemstillinger der er værd at have i baghovedet i forbindelse med web-, og i særdeleshed AJAX baserede applikationer.

Videoen er ret lang, ca. 1 time, men den er absolut tiden værd hvis man i et eller andet omfang arbejder med usability eller udvikling af webapplikationer.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).