Første scrum sprint afsluttet

Så er det første 14 dages sprint afsluttet, og det var en meget lærerig proces. Sprintet var som helhed vellykket, men der var dog stor forskel på hvordan den første og den anden uge gik.

Første uge var en gennemgribende succes. Vi fik lavet en hel masse og der var en rigtig god stemning og engagement fra alle deltagerne vi nåede en del mere end vi havde estimeret og alle var helt ekstatiske. I den anden halvdel af sprintet gik luften derimod lidt af ballonen. Vi var ikke helt gode nok til at bryde opgaverne til anden halvdel op i små nok enheder, og det var derfor svært at følge processen og der var ikke de mange daglige succeser hvor man kunne markere en opgave som afsluttet.

Den vigtigste erfaring fra sprintet er at det er nødvendigt at alle opgaver er brudt så meget op at hver delopgave kan afsluttes på en dag, og allerhelst endnu mindre. Det gør at det er muligt at følge hastigheden på udviklingen dagligt og det giver en fantastisk stemning at strege opgaver. Estimeringen af opgaverne bliver desuden meget lettere når en opgave er tilpas afgrænset, men det er noget der kræver både disciplin og en del mere erfaring før det kommer til at køre på skinner.

Her først i det nye år skal de afsluttede ændringer sættes i produktion, og der skal klargøres til næste sprint der også fokusere på vores adgangskontrolsystem.

Leave a Reply

Bødkers.net bliver stolt drevet af WordPress
Indlæg (RSS) og Kommentare (RSS).